KLUTT_logo-LEVALOPPET

Levaloppet gör en paus och siktar på 2020

Vi måste tyvärr meddela att det inte blir något Levalopp 2019. Leva Kungslador ligger ute till försäljning och det är osäkert vad det blir för verksamhet där sommaren 2019. Därför väljer vi att pausa Levaloppet det här året och siktar på 2020.

Om Levaloppet 2018

Levaloppet arrangeras av Roma IF Friidrott tillsammans med Leva Kungslador. Vi erbjuder ett halvmaraton, ett millopp, Lilla Levaloppet om 2 km och Lilla Lilla Levaloppet om 500 meter för de yngsta.
 

Starttider 2018

17:00 start Lilla Lilla Levaloppet. Gemensam uppvärmning kl. 16:50.
17:15 start Lilla Levaloppet. Gemensam uppvärmning kl. 17:05.
17:50 start Levamilen och Halvmaraton. Gemensam uppvärmning kl 17:40.
  

Upprmning

Uppvärmningen leds av Tanja med Sunrise Gym Crew.

Banorna

Start och mål sker vid Leva Kungslador, strax söder om Visby.

Milen och Halvmaraton går på en naturskön bana med underlag av grus och asfalt genom naturreservatet Södra Hällarna, passerar Kneippbyn och Vibble där man vänder norrut på cykelvägen tillbaka mot Leva. I höjd med Södra Hällarna svänger man mot Visborgsområdet och rundar Arenahallen för att sedan mynna ut vid Oscarstenen mitt emot Leva. Banan fortsätter på cykelvägen mot visby igen, under Toftavägen och in i magiska skogen som tar dig hela vägen till varvning eller målgång vid Leva Kungslador.

Milen och Halvmaratonbanorna är kontrollmätta av legitimerad banmätare. Med obetydliga höjdskillnader ges goda förutsättningar för bra tider. Leva Halvmaraton springs som två varv på milbanan samt en extraslinga på 1,1 km.

Lilla Levaloppet går på en fin bana på Södra hällarna, genom en magisk skog och med målgång vid Leva Kungslador.

Lilla lilla Levaloppet går på stigar i dess närhet av Leva Kungslador.
  

Vätska

Kom ihåg att fylla på med lagom mycket vätska inför loppet.

Levamilen och Halvmaraton kommer ha 3 st vätskestationer längs banan med vatten och Isostar (citrus) sportdryck. Vatten först på bordet och sedan sportdryck. Vid varm temperatur är det viktigt att bibehålla vätskebalansen. Drick gärna vid varje station.

Lilla Levaloppet 2 km har en vätskekontroll halvvägs och en efter målgång.

Lilla lilla 500 m får vätska efter målgång.
 

Hämta din nummerlapp

Nummerlappar delas ut i samband med lunchbuffén på Leva Kungslador fredag
den 20 juli kl 12.00 – 14.00, samt på tävlingsdagen kl 14:00 - 17:00. OBS! kom i tid.
Vid uppvisande av nummerlapp får ni 20% rabatt på Leva Kungsladors härliga lunchbuffé den 20 juli.
 

Efteranmälan

Det går att efteranmäla sig mot en förhöjd avgift under nummerlappsutdelningen på fredagen och lördagen på Leva Kungslador. Vi tar kontanter och Swish. Men för att vara säker på att få en startplats i något av våra lopp rekommenderar vi att ni anmäler er senast här på webben den 18/7 då deltagarantalet är begränsat.
 

Start och mål

Start och mål ligger på parkeringen till Leva Kungslador, Toftavägen 20, några hundra meter söder om Färjeledsrondellen i södra Visby.
 

Parkering

Vi ser gärna att du tar dig gående eller med cykel till tävlingen. Om du tar bilen finns det parkeringsplatser öster om Leva Kungslador vid Oscarstenen. Skyltar och vägvisare visar vägen till både parkeringsplatser och startområde. Du kommer behöva korsa Toftavägen som kan vara trafikerad vid den här tiden. OBS! Vi uppmanar alla att ta det försiktigt när ni korsar vägen till tävlingsområdet.
 

Tidtagning

Racetimer hanterar tidtagningen. På din nummerlapp finns ett chip som ger dig din tid i mål. Tiderna noteras på internet. Länk till resultatsidan läggs ut strax efter målgång.
Resultatlistor kommer sättas upp på anslag vid tävlingsområdet.
 

Fotografering

Under loppet fotograferar vi och lägger upp fina bilder på vår hemsida.
 

Omklädning

Kom gärna omklädd till tävlingen. Det finns också möjlighet till omklädningsrum och dusch i Arenahallen ca 1 km öster om Leva Kungslador kod 2018. Se karta på plats.
 

Väskinlämning

Du kan lämna kläder och överdrag vid väskinlämning på tävlingsområdet. Märk med numret på din nummerlapp. Du kan hämta ut sedan efter loppet genom att visa din nummerlapp.
 

Prisutdelning

Priser till de tre första i Halvmaraton och Milen i herr och damklass.
Dessa delas ut ca kl 19:45.

Alla deltagare som går i mål i Lilla lilla Levaloppet får medalj.

Segrare i Lilla Levaloppet får priser. Prisutdelning sker ca 18:00
Klasser:
Töjsar 7-8 år. Sorkar 7-8 år
Töjsar 9-10 år. Sorkar 9-10 år
Töjsar 11-12 år. Sorkar 11-12 år
Töjsar 13-14 år. Sorkar 13-14 år

Kontakt

Roma IF Friidrott

Daniel Hejdström
070-2920566

daniel_xx21@hotmail.com